Restauratie

Je ziet het niet meteen wanneer je het winkelpand voorbijloopt, maar in dat kleine kamertje achter de winkel schuilt de meeste magie. Daar doe ik aan restauratie en reparatie werk. Ik ben al vele jaren gespecialiseerd in het restaureren van allerlei kroonluchters en sfeerverlichting: het poetsen, vervangen en aanvullen van kristallen ornamenten, herstellen en vernieuwen van bekabeling en elektriciteit. Wij kunnen ook luchters herbronzeren, polieren, verzilveren en doreren. Ik hou van de uitdaging en alles gebeurt in samenspraak met de klant. Een bijna afgedankte kroonluchter nieuw leven inblazen schept een ongelooflijke voldoening. Wanneer die ‘parel’ van een luster terug (of zelfs nog beter dan voordien) blinkt en schittert kan ik een tevreden glimlach niet onderdrukken.

Een kroonluchter restaureren kan op vele manieren. In samenspraak met de klant wordt vooraf bepaald of het een volledige of gedeeltelijke restauratie betreft. Moet alleen de elektrische bedrading gerepareerd? Moet de kroonluchter enkel worden schoongemaakt? Moet er een bepaalde patina aangebracht worden? Moeten de kristallen worden verwijderd, gepoetst en herbevestigd? Het plan van aanpak en bijhorend prijskaartje worden vooraf met de klant opgesteld. Het ophalen, afhalen, terugbrengen en veilig ophangen neem ik voor mijn rekening.

Wil jij ook die verborgen en vergeten schatten terug laten schitteren? De veiligheid van je antieke lampen herstellen? Vraag dan vrijblijvend een gratis offerte aan.

 

Voor restauratieTijdens de restauratieNa restauratie
   

 

Translate »