3 generaties

In de eerste helft van de vorige eeuw startte Richard Demeyer een bescheiden antiekzaak in Gent. Als kunstenaar bewerkte hij vooral koper en brons. Diverse beeldhouwwerken van zijn hand sieren nog de Gentse musea en de binnenstad. Toen al maakte hij diverse kroonluchters, in art deco stijl. Eén luchter hebben we inmiddels terug kunnen aankopen (foto).

Norbert Demeyer nam de fakkel over van zijn vader. Hij opende een winkel in de Jan Breydelstraat in het Gentse stadscentrum en legde zich vooral toe op Normandische meubelen, schilderijen en porselein. Na verloop van tijd focuste hij steeds meer op de restauratie en verkoop van kroonluchters.

Claude Demeyer runt de zaak al sinds 1988. Met engelengeduld en oog voor detail restaureert hij kroonluchters voor collega’s, bedrijven en particulieren. Alle kroonluchters die in de zaak te koop worden aangeboden, zijn voorzien van nieuwe elektrische bedrading. Bovendien worden alle kristallen verwijderd, individueel gepoetst en daarna herbevestigd. Deze intensieve werkwijze leidde inmiddels tot naam en faam, tot ver buiten de landsgrenzen.